Home » Circumstance

Circumstance

CircumstanceTittel: Circumstance
Originaltittel: Circumstance
Manus: Maryam Keshavarz
Foto: Brian Rigney Hubbard
Musikk: Gingger Shankar
Medvirkende: Nikohl Boosheri, Sarah Kazemy, Reza Sixo Safai, Soheil Parsa, Sina Amedson m.fl.
Produksjonsår: 2011
Nasjonalitet: Frankrike/ USA/ Iran
Språk: Persisk tale, engelske undertekster
Spilletid: 107 min.
Visningsformat: DVD

Circumstance, om kjærlighet og frihetskamp

I samarbeid med Studentersamfunnet i Bergen inviterer vi til filmvisning av Circumstance med påfølgende samtale om det å være ung og skeiv i Midtøsten. I Circumstance møter vi Atafeh som har vokst opp i et privilegert hjem i Teheran, fylt med musikk, kunst og intellektuell nysgjerrighet. Sammen med bestevenninnen Shireen drømmer hun om berømmelse og eventyr, og med ungdommelig giv dykker de ned i den iranske undergrunnskulturen med sex, drugs and rock’n’roll. Mest berusende for de to 16-åringene er allikevel frihetsfølelsen og den seksuelle og emosjonelle oppvåkningen som følger med.

Før filmen inviterer vi til en samtale med syrisk-norske Sara Azmeh Rasmussen og Geir Skogseth om utfordringene som homofile i Midtøsten møter hver dag. Hovedtema for samtalen vil være i hvilken grad det er en mulighet å komme ut av skapet i dagens Midtøsten.

Azmeh Rasmussen er frilansskribent, feminist og aktivist, og hun har arbeidet for rettighetene til muslimske kvinner, homofile og transpersoner. Hun vil gi oss innblikk i hvordan det er å komme ut av skapet i Iran.

Skogseth vil ut i fra sin bakgrunn som landrådgiver i Utlendingsdirektoratet gi oss et teoretisk overblikk over situasjonen for homofile i Midtøsten.
MER INFO @ Samfunnet

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.