Home » All about Lily Chou-Chou

All about Lily Chou-Chou

All about Lily Chou-ChouTittel: All About Lily Chou-Chou
Originaltittel: Riri Shushu no subete
Manus: Shunji Iwai
Foto: Noboru Shinoda
Musikk: Takeshi Kobayashi
Medvirkende: Hayato Ichihara, Shugo Oshinari, Ayumi Ito m.fl.
Produksjonsår: 2001
Nasjonalitet: Japan
Språk: Japansk tale, norske undertekster
Spilletid: 146 min.
Visningsformat: 35mm

Fjortiser i cyberspace

Filmen åpner langt ute på den japanske landsbygda. For elevene på den lokale ungdomsskolen grenser presset fra familie, lærere og sosiale normer mot det uutholdelige. Livet er hardt, og ulike former for vold, mobbing og seksuell trakassering er en del av hverdagen. For mange av ungdommene blir løsningen å flykte inn i en virtuell verden på Internett. Dette gjelder også kompisene Yuichi og Hoshino, som beskyttet bak anonyme brukernavn i et chatrom bruker all sin fritid på å dyrke sitt store popidol Lily Chou-Chou. Gjennom Lilys drømmende musikk finner de både den trøsten og det fellesskapet som ikke eksisterer i livet deres forøvrig.

En dag stjeler Hoshino en lommebok av en businessmann, og for pengesummen reiser han med Yuichi og noen klassekamerater til sydhavsparadiset Okinawa. Turen deres er filmet med handycams av skuespillerne selv, noe som gir en svært realistisk nærhetsfølelse. Turen til sør blir imidlertid alt annet enn fryd og gammen for guttene. Under oppholdet blir de vitne til en brutal påkjørsel, og som om ikke det var nok får Hoshino seg en skikkelig nær døden-opplevelse da han nesten drukner. Etter disse dramatiske hendelsene utvikler Hoshino sakte men sikkert sterke psykopatiske trekk, og han begynner å mishandle og terrorisere sine medelever. Samtidig vokser Yuichis lidenskap for Lily Chou-Chou ytterligere, nesten opp mot religiøse dimensjoner. Til slutt er det helt uunngåelig at guttenes virtuelle og virkelige identiteter må ende i en skjebnesvanger kollisjon.

All About Lily Chou-Chou er en mørk og nihilistisk film som tar for seg sider av japansk tenåringskultur som man ikke akkurat finner omtalt i turistbrosjyrer. Regissør Shunji Iwai har latt seg inspirere av kontroversielle hendelser i det japanske samfunnet under filmproduksjonen, og med dette i bakhodet blir inntrykket man sitter igjen med som seer ekstra sterkt. Men filmen er på ingen måte kun et påskudd for publikum til å dyrke sine indre emoer. Den er også svært vakker og enigmatisk med sine stilistiske bilder av grønnkledde rismarker akkompagnert av både Debussy og den japanske artisten Salyu, som i filmen spiller Lily Chou-Chou. Til tider minner den nesten om en drømmende musikkvideo. All About Lily Chou-Chou er et unikt forsøk på å skildre og forstå det komplekse universet til dagens ungdom, og hvilke farer som kan oppstå på grunn av et lettpåvirkelig ungt sinn.

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.