Home » Nedfall: Losing Darkly

Nedfall: Losing Darkly

Nedfall: Losing DarklyTittel: Losing Darkly
Originaltittel: Losing Darkly
Produksjonsår: 2012
Spilletid: 40 min.
Visningsformat: DVD

Nedfall: Losing Darkly

Den engelske multikunstneren Duncan Higgins, født i 1963, har hatt sin base i Sheffield siden 1990. Han er også tilknyttet Kunsthøgskolen i Bergen, hvor han underviser regelmessig. De siste årene har han jobbet i Russland med sitt stadig voksende verk Unloud. Prosjektet videreutvikles fra utstilling til ustilling, og består i dag av nærmere syvhundre ojlemaleri, en bokpublikasjon og en helt ny film, Losing Darkly.

Losing Darkly er delvis fakta og delvis fiksjon, delvis en kjærlighetshistorie og delvis en spøkelseshistorie. Selv har Duncan Higgins omtalt den som en nærmest malerisk film, en slags sannhetsreportasje om noe som aldri har funnet sted.

Nedfall er en serie arrangementer på Landmark, Bergen Kunsthall, som fokuserer på video og film innenfor samtidskunsten. Nedfall vil inneholde videovisninger, presentasjoner og foredrag av aktuelle videokunstnere. Opprinnelig er Nedfall tittelen på en kortfilm av Erik Borge fra 1964, som av mange blir regnet som den første frie kunstneriske filmen i Norge. Den banet veien for en periode med eksperimentering innen ny norsk film som representerte et brudd med etablerte holdninger og verdier. Nedfall er kuratert av Ingrid Erstad og Åse Løvgren og arrangeres i samarbeid mellom Bergen Kunsthall og Bergen filmklubb. På programmet for våren 2012 står blant annet Anton Vidokle New York Conversations og Duncan Higgins Losing Darkly. Begge disse kunstnerne vil selv introdusere sine verk.

 

Legg igjen en kommentar!

Vær vennlige og konstruktive.